Malin


Så vem är då Malin? Vet det knappt själv alla gånger, men jag ska göra ett försök att berätta lite om mig
själv i alla fall...

malin_liten1.gifPå höstdagsjämningen, en mörk kväll i september 1977, såg jag dagens ljus. Liten och tanig var jag så mormor fick skynda sig hem och sticka nya kläder för att ha nåt att täcka bak och blöja med. Växte upp med min storebror och föräldrar i en förort norr om Stockholm, och jag försökte ganska snabbt att tassa i min brors fotspår.
Var en "pojkflicka" till min mors stora förtret och lekte helst vilda lekar med grabbarna, byggde lådbilar och drömde om en framtid som brandman eller polis istället för flygvärdinna. 
Mammsen försökte tappert i några år att klä sin dotter i spetsklänningar och blusar, och när det gällde fritiden så var det balett som gällde! Milda makter...
Men liten blir stor, och jag hade och har en järnvilja, så det tramset byttes snart ut mot fotboll. Och de vilda lekarna och rackartygen fortsatte...

Sommaren -90 då jag precis gått ut sexan så slog mina föräldrar slag i saken och lastade ihop allt vårt pick och pack för att styra kosan mot - norrland! Mamma har sina rötter där och nu hade hemlängtan blivit för stor.
I den åldern så har man inte så mycket att säga till om även fast både jag och min bror gjorde våra tappra försök att få våra föräldrar "på bättre tankar". Men det hjälpte inte och så blev man helt plötsligt en Vilhelminabo.
Men det tog inte lång tid innan man fann sig till rätta och såg alla nya fördelar. Fick en ny bästis, spelade innebandy, körde folkrace och moppe och vips så var högstadietiden förbi!

malin.gifBörjade Barn och Fritids-programmet med inriktning av barn med särskilda behov och handikapp. Tog studenten -97 och då gnagde också rastlösheten i mig. Hur skulle det vara att bo i den stora staden igen? Sagt och gjort - 3 dagar efter studenten så gick mitt flyttlass. Och här är jag kvar än idag...

Har jobbat med lite av varje; allt från försäljning, lagerarbete och som butiksbiträde och receptionist. Jobbade på en vikariepool och gick omkring på olika dagis och skolor, men en dag halkade jag in på jobbet som personlig assistent. Jag kände direkt att det var ett jobb som verkligen passade mig och trivdes som fisken i vattnet, och det som skulle varat i några dagar varade i flera år.
Men så sommaren -01 fick jag en whiplash, en arbetesskada, som jag var tvungen att sjukskriva mig för. Med tiden har även min reumatism blivit värre och dessa problem påverkar min vardag otroligt mycket till det negativa.

malin_stella.gifMina största intressen här i livet är djur och då naturligtvis våra katter. Hjälper till och jobbar som volontär på ett katthem i närheten och det är något som jag verkligen brinner för! Gillar att laga mat och exprimentera i köket. Att umgås med nära och kära, resa, uppleva saker och bara njuta av livet. Film och musik är också något som jag inte kan vara utan, men vem kan väl det? Och under senare år har jag fått ett stort intresse för data och webdesign. Gick en webproducent och en Multimediakurs under -05... Och där är jag fast.

I övrigt då? Hmmm, ja du. Är enligt mig själv en ganska lugn och harmonisk liten skit som står ganska stadigt på jorden med båda fötterna trots allt. Är en optimist som försöker att ta sig igenom livet med ett leende på läpparna...


 

Warning: Unknown: open(/var/www/hansochhennes.se/public_html/files/tmp/sess_o65l060uc55uopman6552a3gr1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/hansochhennes.se/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0